QUAN EM PUGUIS VEURE

Títol: Quan em puguis veure
AutorLaura Gallego 
Editorial: Grup 62
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




DE QUE VA?

La Valentina Reyes té un secret. Es pot tornar invisible! Quan tenia 9 anys, fugint d'uns nois que l'estaven molestant, es va amagar dins un armari, i quan els nois el van obrir, la Tina (com li diuen a la Valentina) no la van veure, perquè era invisible. Ella no descobreix que es pot tornar invisible fins al cap d'uns quants anys, quan comença l'institut. Allà coneix la Salima, una noia musulmana, que al final acabarà sent la seva millor amiga. Allà, la Tina s'enamorarà del Rodrigo, on descobrirà que el seu germà, es va suïcidar en aquell mateix institut. La Tina començarà a aprendre a controlar el seu poder, fins al punt que acabarà fent una mica de justícia a la seva ciutat. Però potser tot començarà a ser-li més difícil quan hi hagi gent que afirmi que una força misteriosa l'ha empentat, alguns objectes volen sols o qualsevol altre cosa. Però... i si la policia troba una mica sospitosa diferents reaccions de la Tina? I si pensen que sap alguna cosa que ells no saben?

OPINIÓ:

Els llibres de la Laura Gallego, m'agraden molt, i com no, amb aquest he disfrutat molt. Tot el llibre estava ple de misteri, no sabies que passaria en cada moment, si aquell era el sospitós o potser era el d'allà. A més, crec que un poder com aquest de poder-te fer invisible dóna molt joc, i així o ha demostrat la Tina. Aquesta, ajuda a tothom que ha pogut, fins que sap que s'hi juga més del que pot. A més, el protagonisme dels policies està ben posat en el llibre, perquè ajuden a la Tina, però alhora la "persegueixen". El paper de la Salima està molt bé, a mi m'ha agradat molt, ajuda moltíssim a la Tina i resolen el misteri entre elles dues. És a dir, sense la Tina no hi ha llibre i sense la Salima tampoc. Però hi ha un problema amb elles dues, són molt amigues, però la mare de la Tina li costa acceptar que la seva filla és amiga d'una musulmana. També com que en el llibre hi ha un enfrontament amb dos bàndols sempre estàs pensant en que passarà i que faran.

Només em falta recomanar-lo moltíssim!

SOBRE L'AUTOR:

És una autora espanyola de literatura juvenil, especialitzada en la temàtica de fantasia. Va estudiar filologia Hispànica en l'Universitat de València. Actualment, ha publicat 27 novel·les juvenils i diferents contes infantils. Va començar a escriure als 11 anys, però no a publicar res fins als 21. 

Ha guanyat diferents premis, El Barco de Vapor, Premio Cervantes Chico, Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil.



Comentaris