DIUMENGE AL MATÍ, AL PEU DEL SALZE

Títol: Diumenge al Matí, al Peu del Salze
AutorDolors Garcia i Cornellà
Editorial: Barcanova
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



DE QUE VA?

La classe de 6è es volen tornar a veure per desenterrar la caixa dels tresors, que 5 anys enrrere havien enterrat amb el seu tutor, ara mort. Queden a través del Facebook, a la casa de colònies que van anar, però de tots els alumnes de la classe, només hi van onze. Una d'elles és la Mariona, on intenta que tot vagi bé i que tothom estigui bé. Però no serà així, ja que entre ells hi han disputes i una amistat per arreglar. També hi ha un misteri que resoldre. La persona que va fer patir a una companya seva per sortir-se amb la seva. L'afectada està convençuda que la podrà desemmascarar. La nit passa més o menys bé, però el problema serà a l'hora d'obrir la caixa, on havien guardat un objecte especial i un escrit. 

OPINIÓ:

M'ha agradat, és un conte curt, per tant fàcil de llegir. També ajuda que hi ha intriga i per tant tens ganes de saber que passarà, qui serà el culpable, etc. M'ha agradat molt que cada un dels personatges tingui alguna cosa en la història, i que participin amb el seu granet de sorra. El culpable te'l vas imaginant fins al final, perquè et va donant algunes pistes, però fins al final no sap del cert qui és, per tant hi ha una certa intriga. El recomano, perquè crec que està molt bé i a més és una cosa que et pot passar a tu o als del teu voltant. Una caixa del temps, una casa de colònies, uns antics companys, problemes amb amistats... El que també m'ha agradat és que a part de llegir el llibre en tercera persona, també el llegies en primera persona quan pensava l'afectat. 

SOBRE L'AUTOR:

Va néixer a Girona el 1956. Es va llicenciar en psicologia, però des de l’any 1985 es dedica a la literatura. Actualment compta amb una cinquantena de títols publicats. Ha guanyat uns quants premis literaris. Les seves obres són de literatura juvenil i infantil i sempre ha manifestat que aquests són els lectors amb els que es troba més a gust. Té una pàgina web.

Comentaris