EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES

Títol: El Noi del Pijama de Ratlles
Autor: John Boyne
Editorial: Edicions 62
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




DE QUE VA?

El Bruno es veu obligat a canviar de casa per la feina del seu pare. Aquesta idea, no agrada a tothom, però igualment, marxa amb els seus pares, la seva germana i la seva criada Maria. Allà, amb la seva germana, trobaran el lloc una mica estrany i curiós. Ell pensa que es solitari, però des de la seva finestra, descobreix una valla al fons i decideix investigar. Allà trobarà que hi ha persones que hi viuen, però amb pijames de ratlles i el cap rapat. També fa un amic, en Bruno, li encantaria passar a l'altra banda per jugar amb els seu nou amic, però en Bruno no sap quins perills hi pot trobar darrere la tanca. 

OPINIÓ:

M'ha agradat molt, però és una història trista. No és el primer llibre que m'he llegit durant les guerres i sobretot (dels llibres que m'he llegit) dels jueus, com el diari d'Anna Franc, el diari d'Zlata, etc. Que estan molt bé però des del principi, saps que no pot acabar gaire bé... Aquest llibre, és diferent dels que he anomenat abans, primer perquè no és un diari i segon, perquè el Bruno, el protagonista de la història, principalment, no li hauria de passar res, però en canvi, per desgràcia, sí que li passa una de grosa...  Però m'ha agradat molt i el recomano molt.

SOBRE L'AUTOR:

Va néixer a Dublin el 1971 i es va llicenciar en Literatura Anglesa. Va fer un curs de creació literària a Norwich i va guanyar el premi Curtis Brown. Va començar a publicar relats i aviat va publicar la primera novel·la, The Thief of Time. És autor de sis novel·les. Amb el llibre El noi del pijama de ratlles, ha guanyat diferents premis, com l'Irish Book Award dues vegades. També va quedar finalista del British Book Award i Miramax n'acaba de fer una pel·lícula. És la quarta novel·la d'aquest autor i la primera que es va publicar en català. Empúries ha publicat Motí al Bounty, La casa del propòsit especial i En Noah Barleywater fuig de casa. Les seves novel·les s'han traduït a més de trenta idiomes. Té una pàgina web.

Comentaris

  1. No ho sé, a mi no em va convèncer, nhe llegit que tracten el tema amb molta més profunditat i que són més tristos, esperava més :/

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi hem va agradar. Si fos més profund, no sé si m'agradaria....

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada