LA CLAU SECRETA DE L'UNIVERS

Títol: La Clau Secreta de l'Univers
Autor: Lucy i Stephen Hawking
Editorial: Montena
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



DE QUE VA?

Els pares del George no els hi agrada la ciència. Són molt ecologistes i no fan servir res que contamini. Per en George, a vegades és difícil, però un dia, coneix l'Eric i l'Annie, els seus nous veïns. Al moment que es coneixen els dos nens, es cauen bé, però quan el pare de l'Annie, l'Eric, descobreix que els dos nens han marxat sense permís a l'espai amb l'ajuda d'en Cosmos, un ordinador molt potent, s'enfadarà i passaran un temps que no es veuran. Tot canvia quan en George se li escapa el secret d'en Cosmos al professor Ripau. El dia del concurs de ciència, l'Eric està atrapat en un forat negre, i per tant, en George i l'Annie l'hauran de salvar.

OPINIÓ:

M'ha agradat. És un llibre que Stephen Hawking va escriure juntament amb la seva única filla. Van decidir escriure llibres per a nens sobre ciència, perquè la puguessin entendre millor. I sincerament, és així. El llibre, hi ha la part de la història, i quan es parla sobre alguna cosa científica, hi han requadres, on t'expliquen molt bé qué és,  perquè es produeix, etc. Quan aquest any es va morir, vaig decidir informar-m'en més d'ell, i va ser quan vaig anar descobrint els seus llibres, on vaig poder conèixer més coses sobre ell. A més, la ciència, és una de les coses que la majoria de gent li agrada o li interessa. Jo el recomano molt. L'únic problema, és que aquest llibre, és el primer de la col·lecció, l'únic que està traduït al català, els dos següents en castellà, i els que falten en anglès.

SOBRE L'AUTOR:

Va néixer al 8 de Gener de 1942 a Oxford, coincidint amb 300 anys de la mort de Galileo. Va estudiar a la Universitat d'Oxford, on es va llicenciar amb matemàtiques i fisica. Al 1963, se li va diagnosticar la malaltia d'ELA. Els metges li van dir que li quedaven pocs anys de vida (com a molt 5), cosa en que es van equivocar, perquè va viure 55 anys més. Tot hi la malaltia, ell mai va deixar d'estudiar i investigar la ciència, tot hi amb les seves dificultats de la mateixa malaltia. Mentre feia el seu doctorat, es va casar amb Jane Wayline, amb qui va tenir 3 fills. Tot hi que es van acabar separant. Va estudiar en el camp de l'univers. la teoria de la relativitat, els forats negres, la teoria quàntica, etc. Té una pàgina web amb molta informació.

Comentaris