LA PEL·LÍCULA DE LA VIDA

Títol: La pel·lícula de la vida
Autor: Maite Carranza
Editorial: Cruïlla
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------DE QUE VA?

La mare de l'Olívia i del Tim, és actriu. Però també tenen un pare missing. Ells dos, són nens normals com qualsevol altre, però arribarà uns dies en que la seva mare no treballarà, i per tant no tindran diners. Quan l'Olívia ho entén, el Tim, pregunta per tot, i ella decideix fer-l'hi més lleu. S'inventa la pel·lícula de la vida, on uns productors secrets gravaran la seva família, i el que els hi passi, està escrit en un guió, així, el Tim no ho passa tan malament, perquè es pensa que és una pel·lícula de veritat, però al cap d'uns dies reclama estar com abans.... La mare de l'Olívia, tot hi l'ajuda de molta gent, no hi podrà aguantar i començarà una depressió. Per això l'Olívia haurà de tenir cura d'ella mateixa, del Tim i de la seva mare, fins que un dia, un imprevist els donarà una bona notícia on el Tim tindrà un paper important i començaran a tornar a la normalitat. Mentrestant, intenta localitzar el seu pare i el noi amb qui abans estava la seva mare, però quan sap la veritat, tindrà alegries i tristor. Gràcies al problema, que tenen, l'Olívia coneix amics de veritat i que l'ajuden quan ho necessita. 

OPINIÓ:

Aquest llibre, és un del club de lectura, però no és el Premi Protagonista Jove, sinó que és l'Atrapallibres, que és la categoria 11-12 anys. Tot hi que és per més petits, m'ha agradat, perquè crec que aquests tipus de llibres que mostren la vida o casos que poden passar, és igual l'edat que tinguis.
M'ha agradat l'empenta que té l'Olívia i la innocència del Tim. L'Olívia fa tot el possible perquè la seva família tiri endavant, ja que la seva mare no pot perquè es troba malament i no aconsegueix feina, però pel camí troba gent que l'ajuda fent tot el que pot. M'ha agradat perquè és una història realista i explica com els dos nens salven la mare i aconsegueixen millorar el seu estat econòmic ells sols. Com quasi totes les històries acaba bé. Encara que el llibre no és de la meva edat, m'ha agradat i el recomano.

SOBRE L'AUTOR:

Va néixer a Barcelona. Va estudiar Antropologia i Història, però després va ser professora de Llengua i Literatura d’ensenyament secundari. També va ser guionista. Ha guanyat diferents premis, Critica Serra d'Or, Premi EDEBÉ, Premi Nacional de Literatura Juvenil, Premi FADA... Ha escrit llibres infantils i juvenils, com Ostres quin Cacau!, Frena, Càndida, Frena!...
Aquí us deixo la seva pàgina web.

Comentaris

  1. Es una pena que no lea catalán.
    Pd: Pertenezco a al iniciativa "Seamos seguidores", ya te sigo. Te dejo aquí mi blog: http://siemprefuegohelado.blogspot.com.es/

    ¡Nos leemos!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada